Ell Circo D'ell Fuego

Ell Circo D’ell Fuego vzw werd in 2004 opgericht als een collectief waar jongeren die bezig waren met circus in de ruimste zin van het woord een plek konden vinden om verder te groeien, te trainen en hun kunnen aan een publiek te tonen. In iets meer dan 10 jaar tijd heeft ECDF zich in sneltreinvaart ontwikkeld tot één van de meest toonaangevende organisaties voor circus in Europa.

In 2014 won ECDF de Vlaamse Cultuurprijs, uitgereikt door Minister Sven Gatz, voor de ontwikkeling van Atlas Festival / Extreme Convention, een internationaal circusfestival in de Waagnatie.

In 2007 won ECDF de prijs 'Trots van Vlaanderen' van de Koning Boudewijnstichting voor sociaal werk in de wijken rond Antwerpen Dam.

Ell Circo D’ell Fuego is een circuscollectief dat zowel traditionele als hedendaagse circustechnieken op een vernieuwende wijze wil doorgeven aan een zo divers mogelijk publiek.
ECDF heeft zich de laatste jaren steeds verder gespecialiseerd in een dynamische (op het randje explosieve) aanpak en kijk op het circus.

DE ANTWERPSE CIRCUSSCHOOL 
DE CIRCUSSCHOOL

Vanaf 2007, bij de verhuis naar de Joossensgang, werd naast de lessen voor buurtkinderen ook gestart met reguliere circuslessen. Wat aanvankelijk 2 lesjes op zaterdag waren, is inmiddels uitgegroeid tot een aanbod voor kinderen vanaf 4 jaar tot volwassenen met ongeveer 30 wekelijkse lessen op 4 verschillende locaties, goed voor een kleine 600 leerlingen.

De Antwerpse Circusschool biedt lessen aan op alle niveau’s, van beginners tot semi-professionelen. Leerlingen kunnen komen circussen als sportieve maar niet-competitieve vrijetijdsbesteding maar indien gewenst ook met het oog op het uitbouwen van een professionele carrière. Onze school zorgt al vele jaren voor uitstroom van leerlingen naar hogescholen en universiteiten voor circuskunsten.  
 

ACROBAT FESTIVAL

CIRCUSFESTIVAL

Vanaf 2019, na 11 jaar het succesvolle Extreme convention en Atlas Festival te organiseren, komt ECDF met het gloednieuwe Acrobat Festival. Een uniek concept  in België met oog op de (inter)nationale circus-community en alles daarrond.

 

Aan de hand van workshops in nieuwe of gekende technieken zoals: Vliegende trapeze, Cyr wheel, clownerie, boom klimmen,... kunnen doorwinterde professionals maar ook volledige beginners zich uitleven. Met de verschillende ticket-formules kun je aan de hand van je niveau workshops volgen, maar wie slechts een kijkje wilt komen nemen is ook welkom! Het festival is GRATIS toegankelijk voor bezoekers. Eet of drink iets aan onze foodtrucks of neem een lekker picknick mee. Kom meedoen of laat je verbazen tijdens 1 van de circusvoorstellingen.

 

Alle informatie binnenkort op onze website: www.acrobatfestival.be